• 5e972d8dc9e55be623f4cdf569fbb1eb.jpeg

    5e972d8dc9e55be623f4cdf569fbb1eb.jpeg

  • 92313298ca20782c41825388c2494424.jpeg

    92313298ca20782c41825388c2494424.jpeg

  • 890b86b3fef46e3dfb375f3a5c6c2fa9.jpeg

    890b86b3fef46e3dfb375f3a5c6c2fa9.jpeg

  • 9fd21e498a6f629841b6b03cdb5d5586.jpeg

    9fd21e498a6f629841b6b03cdb5d5586.jpeg

  • 8702a3c2714f8bb63ac03ea6e3ae19f8.jpeg

    8702a3c2714f8bb63ac03ea6e3ae19f8.jpeg

  • cdb8b9f1eaa8c855582c39fcf8549984.jpeg

    cdb8b9f1eaa8c855582c39fcf8549984.jpeg

  • 79c491537cd36c1b4cc42b4b2bf6c19b.jpeg

    79c491537cd36c1b4cc42b4b2bf6c19b.jpeg

  • 608152cee03b4abcf0230988976fbb5e.jpeg

    608152cee03b4abcf0230988976fbb5e.jpeg

  • d1365469c00080ec24d4779995eb3267.jpeg

    d1365469c00080ec24d4779995eb3267.jpeg

  • c1419e16cd6132a02be04b4be347328e.jpeg

    c1419e16cd6132a02be04b4be347328e.jpeg

Number TEN Winnipeg Office

This renovation set out with the goal to improve the client and employee experience while enhancing the internal team processes to serve clients better. The design team set out to create a new open work environment where all staff can better work together, collaborate, and support each other.

Workstations are streamlined and internal teams are grouped together by expertise to promote knowledge sharing and teamwork. The new space is warm, inviting, and stimulating for enhancing creativity. Staff can present ideas more effectively and impactfully, while offering clients and guests better insights into our creative process and collaborative workplace culture.

Located in a downtown heritage building, the design team wanted to celebrate the existing exposed wood ceiling, beams and limestone brick by mixing these raw materials with rich velvet fabrics, a hammered bronze accent table and intricate patterned tile in the workplace café.

Collaboration and openness are core values of this client. In order to evoke these feelings in the new space, the café was placed adjacent to reception creating a new level of transparency and a memorable visitor experience. The café is an inviting space with bulletin boards on all solid walls to promote a sense of community with clients and staff. This welcoming and friendly gathering space is the ideal spot to have a quick coffee, host impromptu meetings or large events.

The new office design features 10 different meeting rooms of various configurations and sizes to host meetings of all types. Each meeting room features state-of-the-art A/V technology, whiteboards, full network integration and contemporary design features complete with an innovative room booking system.

The reception area feature walls and the centralized workplace café were designed for presentations and events between employees, clients and visitors. The smaller fourth floor is converted into a dynamic makerspace complete with a flexible project research centre, and a new library for organizing resource materials and product samples.

To ensure the highest standards of occupant health and wellness, this office renovation was designed to meet Fitwel® certification requirements: a globally recognized program that promotes the optimization of a buildings to support health and wellness. Fitwel strategies include increasing access to natural daylight, incorporating direct and indirect LED lighting, upgrading mechanical systems, and providing a variety of workstyle options including multi-height tables and sit-stand workstations.

This renovated office has successfully energized staff, increased engagement and acts as a great marketing tool.

 

 

Client: Number TEN Architectural Group
Number TEN’s Role: Interior Design
Completion: 2019
Location: Winnipeg, Manitoba
Award:  Winner, 2020 MASI Gold Award (Office over $80/sq ft)

ntagoffice sma

ntagoffice smb

ntagoffice smc